divendres, 29 de febrer del 2008

Premi

Uau! Na Paloma m'ha donat un premi, perquè li vaig traduir el patró d'un bikini, jajaj. M'agrada aquesta gent! Moltes gracies.
El problema és que ara el premi l'haig de donar jo a 5 persones i no sé a qui donar-lo, ja que la majoria de gent ja el té!

És complicat, perquè jo tampoc sóc qui per anar jutjant a ningú i donant premis, però aquí dono la meva llista:

La Osica que té un blog on parla de filat i te punt que és genial, i ella és súper amable.
Sabrina és un dels primers blocs sobre teixit que vaig visitar i gràcies a ella vaig conèixer els amigurumis. És molt original.
Marah és una amiga del foro i té un bloc molt útil.
Pilar encara que només fos per organitzar lo dels swapetines.
Teresa encara que fa molt de temps que no actualitza el seu bloc. va ser el primer en català que vaig conèixer i m'agradaria animar-la a continuar.
Aquestes son les normes del joc:
Reglas:
1) Debes elegir a 5 blog que consideres sean merecedores de este premio por su cratividad, diseño, material interesante y aporte a la comunidad bloguera, sin importar su idioma.
2) Cada premio otorgado debe tener el nombre de su autora y el enlace a su blog para que todos lo visiten.
3) Cada premiada, debe exhibir el premio y colocar el nombre y enlace al blog de la persona que la ha premiado.
4) Premiada y premiadora, debe exibir el enlace de Arte y pico, para que todas sepan el origen de este premio.
5) Exhibir estas reglas

Gràcies!

dimarts, 26 de febrer del 2008

El patrón

Por lo que a los swapetines respecta, ya tengo el hilo. En cuanto al patrón, estaba dudando entre estos dos:



pero creo que ya me he decidido, espero haber acertado! Aún no los he empezado, así que si uno de los dos no te gusta dílo, podría ser para tí. ;-)

Filat gris


El print o' the wave el tinc una mica aparcat. Ja tinc la meitat dels punts a l'agulla, però m'avorreix massa, a més, crec que m'he errat.
Per altra banda, ahir vaig començar a filar una llana grisa que vaig comprar a una merceria, és Fliz-it!, que es ven per fer feltre, però cadascú en fa del que compra el que vol. Lo millor és que la vaig tenir llesta en una tarda! Clar, només eren 50g, i l'he filada més gruixuda que l'anterior, no gaire. La gruixa segueix essent irregular, però crec que li vaig agafant el punt i m'ha quedat tan suau...Més que l'altra, però és que aquella em sembla que se'm va feltrar una mica durant la tinció, la pròxima vegada l'aigua haurà de ser més freda. Així és com queda.
Single:
2 caps:

En tinc 50 g més per filar aquests dies i quan ho tingui llest en vull fer un capell de feltre. Però passa que quan la miro, no em dóna la sensació de que hagi de feltrar bé, la qual cosa sembla que no té massa sentit perquè es ven per això precisament, no ho sé, potser sento que té massa torsió. Deu influir en el procés de fer feltre la manera en que ha estat filada la llana? Ja ho descobriré.

dissabte, 23 de febrer del 2008

640 punts

He arribat a Madrid amb el panell central acabat, només em falta el voraviu. Només. Per començar haig de recollir 640 punts tot al voltant de l'echarpa, crec que en duc 80 i ja em vull morir. Després, he de fer 640 passades de 17 punts. No m'ho havia mirat bé. No, perquè jo m'havia fet a la idea que la vora es feia en rodó una vegada recollits els punts; serien 17 passades de 640 punts, que pot semblar el mateix, però no ho és. Per començar jo ja estava sospirant per acabar amb les passades del revés, però pel que es veu m'han d'acompanyar encara durant un llarg camí. És que són tan avorrides...! Un detallet:

dimecres, 20 de febrer del 2008

Print O' the wave

Divendres passat vaig acabar els exàmens (no preguntis....) i ara estic passant una setmaneta de vacances a Menorca. Tenia ganes de fer moltes coses, però ja ha passat la meitat del temps i com sempre, no he fet ni una tercera part del que volia. La única cosa que he fet ha estat començar un echarpe Print o' the wave. La llana és Filatura di crossa centolavaggi, i la vaig comprar d'oferta, per això és taronja una altra vegada, però no ho serà durant molt de temps, quan l'acabi la tenyiré amb una mica de tint blau que tinc d'una altra cosa. En un principi havia planejat fel-la amb la llana que vaig enviar a dur de Handpayntedyarn, el patró diu que es necessiten 800 m de llana lace weigth, però després de mirar a Ravelry el que havia fet altra gent, vaig haver de canviar d'opinió, tothom comentava que amb la quantitat que s'indica al patró no n'hi ha prou per acabar el xal, i com que tenia bona vessa de fer una altra comanda, vaig deixar el projecte per un altre moment, ja veuré què faig. Fins que vaig veure aquesta llana a Alondra i la vaig comprar. És el que en diuen Cobweb, súper, súper prima, 1400m /100g, amb això queda dit tot. Suposo que 1km i mig de llana serà suficient. L'estic fent amb agulles del nº 3,5, encara que el patró diu nº 1,75 (nº 1,75? Són ben folls aquests americans!), però em sembla un nombre tan absurd, no sé explicar-ho. Bé la veritat és que l'agulla del 3,5 és la que tenia a mà. Voleu veure el que tinc per ara? Ho volia acabar abans d'anar-me'n però d'aquest pas serà que no, avui no he fet res, perquè ahir vespre vaig veure que m'havia equivocat, i jo sóc una persona a qui li costa enfrentar-se als problemes, a veure si m'hi poso i ho soluciono.

diumenge, 17 de febrer del 2008

Swapetines.

Me he apuntado a un intercambio de calcetines que organiza Pilar, y ella me dijo que si podia escribir las entradas de este tema en castellano por consideración con los demás participantes, que son mayoría de castellanoparlantes, y como me lo pidió educadamente...no me puedo negar.
Bueno, hoy me ha llegado la información de mi víctima, o sorprendida, como lo quieras llamar. Jeje, que ilu. A ver si acierto en sus gustos!

dissabte, 16 de febrer del 2008

Clapotis

Oh là là! Ja he acabat el clapotis! Certament és un patró genial, m'encanta, abrigadet però sense agobiar. Però és una cosa que demana molt més de 100 g, almanco 200. El meu ha quedat molt prim i curt, deslluït. A veure si en faig un altre en condicions, perquè realment m'agrada com queda:




dilluns, 11 de febrer del 2008

Tenyit

Ale, ja està tenyida! Avui capvespre quan he tornat de la facultat encara estava una mica humida així que m'he armat amb l'eixugador de cabells i da-l'hi! Ja està eixuta, ja és bolla, ja he decidit que me'n faré un clapotis...i de fet ja l'he començat! No podia esperar. Els colors m'han quedat una mica apagats. Al post anterior es veu que la tenia dins tinta vermella, però no sé què va passar que no va agafar, eren restes, potser no n'hi havia prou. Així que ara és blava, groga i verda.

diumenge, 10 de febrer del 2008

Plegat

Molt bé, una vegada acabada de filar la llana el que s'ha de fer és plegar-la. No sé molt bé quina és la paraula, el que vull dir és que s'han de tòrcer 2 (o més) (si es vol) caps de llana junts per fer-la més gruixuda i més forta. Al principi va ser una mica complicat fer-ho des d'una sola bolla, perquè com que la llana és molt prima i la bolla la vaig fer molt estreta el cap de dins es rompia, però al final ho vaig aconseguir.

La veritat és que no pots dir que has filat fins que has plegat, quina experiència, és llavors que entens què és well balanced yarn perquè és exactament el que tu estàs creant; quan comences a filar dius ei, sí, surt fil!I et sents molt bé, però aquesta il·lusió es refreda una mica quan deixes el fil sol i s'enrolla sobre ell mateix. En els petits tutorials que circulen pel món llegeixes que això s'aclareix més endavant quan la rentes i la fixes, i fas el possible per conformarte amb aquesta idea. Però quan la plegues...és llana! Ja no li falta res, no s'enrolla, s'assembla a la llana que compres (s'hi assembla perquè és filla teva i la veus amb bons ulls), et sents capaç, et sents poderosa. Bé, fins que recordes que això que acabes de fer ho has vist mil vegades, ho pots comprar a les botigues per la meitat que t'han costat els materials per fer-ho. Que t'hagi sortit , com toca, et resta originalitat, has anat pel camí senyalat i oh, sorpresa! has arribat on t'havien dit que arribaries. Que ingènua. Res, on vaig arribar és aquí:



I ara no sé on arribaré, l'estic tenyint i a veure com surt.


També vaig acabar els guants. Els dits van quedar molt curts perquè no tenia més llana, però suposo que amb una bolla ben sencera n'hi hauria prou per fer-los amb uns dits decents. Després d'acabar-los els vaig brodar amb fals jaquard, un dibuix que vaig trobar aquí. Això els dóna continuïtat entre la mà i la caputxa crec. El que passa és que ho vaig fer amb unes restes de regia, i només en vaig tenir prou per una mà. Mala sort.


dijous, 7 de febrer del 2008

Fila que filaràs

Bé, ja he acabat de filar la llana groga, he tardat una mica més d'una setmana, però ha estat menys del que esperava. Pel camí he romput 3 cds, cada 2 per 3 em queia el fus i mira:



Aquest fus és fantàstic, perquè és barat i fàcil de fer i encara així va prou bé, però és un empreny que cada vegada que et cau es rompi, hauré d'aprendre a agafar-lo millor, jeje. Superades les averies vaig poder acabar la llana:

Ara tenc un parell de dubtes, en general el fil és bastant primet, però no és igual pertot, com es pot veure a la foto, i té bastants pilots de llana que es van ajuntar al fil abans que ho pugués evitar. Per això no sé si és millor que la plegui, perquè sigui més gruixuda, o la deixi tal cual, em fa por que els errors siguin més evidents si dues pilotetes es pleguen juntes. A més, la vull tenyir i no sé si ho hauria de fer abans o després de tòrcer els 2 caps. Ja veurem.
Amb la llana que em va sobrar del xal estic fent uns guants amb caputxa. La caputxa la vaig desfer dues vegades perquè no m'agradava com anava quedant, i encara no sé si m'agrada com està ara, però quedarà així.

No sé si es veu gaire bé. Encara li falten els dits, però els faré després d'arribar al mateix punt amb l'altra mà, així podré calcular millor com de llargs han de ser per tenir prou llana. Els estic fent amb agulles del 2, és la primera vegada que n'empro de tan primes i tenia por d'haver de posar-hi molts de punts i tardar molt, però no hi ha gaire diferència amb les del 2,5, això de dalt ho hauria acabat en una tarda si no hagués hagut de repetir la caputxa. Em sembla que com més primes són les agulles més ràpid vaig, clar són més lleugeres, i tenir-les a les mans és un gust.

dissabte, 2 de febrer del 2008

Fa un parell de setmanes vaig enviar a dur de Handpaintedyarn una mica de llana per fer un altre xal, verda, groga i grisa, ninfas del bosque es diu, nolt xula, i també llana per filar-la, es mixu no sabia filar, però jo sí! Bé, n'estic aprenent. Fa uns quants mesos ja vaig comprar 25 g de llana cutrilla per experimentar, em vaig fer un fus cutre amb un cd de propaganda que m'havien donat una vegada a la sortida del metro, un boli i un clip i amb penes i treballs vaig aconseguir açò:

És irregular en gruixa i esta massa torçuda però es pot teixir, a més, ja n'apendré.
El fus aquest me'l vaig deixar a Menorca, cap pena perquè no servia per res, així que me'n vaig fer un de nou amb un pal que vaig treure d'un martell d'aquells de cap cuadrat amb puntes, que se solen tenir a les cuines però que jo no sé per a què serveixen, i un ganxo de penjar cuadres, i no sabeu bé el que és, una xalada, va de puta mare. Ja en tenc la meitat de filada:
El pinguí es diu Pasha i es un patró de Knitty. No sé si el fil es veu massa bé. El color no és que m'agradi gaire (és groga, per si no s'aprecia), la veritat és que quan la vaig demanar em pensava que era blanca, però bé, no és tan horrible, i sempre es pot tenyir. Havia marcat on es trobava aproximadament la meitat de la llana per poder-ne fer dues bolles i plegarla després, però m'he estat informant una mica i crec que la filaré tota junta i en faré una bolla d'aquelles que es desenrrollen des del centre, així tindré els 2 caps per poder-los plegar i estaré segura de que cada cap tindrá la mateixa llargaria. Ja veurem com queda.
El que no va quedar massa bé és el que vaig fer amb la llana d'Anny Blatt. Al final no en vaig fer cap bufanda, perquè quedava massa rígida, sinó una bossa, amb forats també, pensant en forrar-la d'un color a contrast. El problema és que sóc tan estúpida que vaig feltrar(aquesta paraula no surt a cap diccionari, però no sé quina és la correcta) la mostra a mà i la bossa amb la rentadora, evidentment la mida esperada no va tenir res a veure amb la real:

La meva companya de pis diu que li agrada, però és que jo volia que m'hi cabés la carpeta...és igual, segur que m'hi acabaré conformant.