dilluns, 22 de setembre del 2008

Teixir calcetins és una activitat d'alt risc


Normalment faig servir l'índex de la más esquerra per ajudar l'agulla endreta a sortir del punt que teixeixo, però aquesta maleïda agulla...m'ha fet un forat!! I ara com ho fare...T_T, necessito un didal.

Son els Nutkin, amb llana d'Ewas Sockenwolle i agulles del 2. El punt és senzillíssim però l'efecte que fa és molt interessant. Els he començat per la punta, encara que el patró diu per la cama. Total, amb la majoria de patrons de calcetins l'únic que s'ha de tenir en compte és el nombre de punts necessari per el dibuix.
La veritat és que no estava gaire entusiasmada amb la llana abans de posar-la a les agulles, però m'agrada molt com està quedant, a més crec que és perfecte per al patró. En general m'agraden les llanes llises per als punts elaborats i les fantasioses per teixirles en punt llis, però aquest punt i aquesta llana casen a la perfecció: diferent, però senzill i fantasiosa, però no massa, es complementen :D.

diumenge, 21 de setembre del 2008

La primera troca


98 g, 218 m. Navajo ply, no tan prim com m'hauria agradat, irregular.

La mescla de llana i seda no he estat capaç de filar-la amb la filosa, és massa suau, les fibres rellisquen i la bobina me la pren abans de que s'hagi enrollat prou com per ser un fil resistent, es romp tot el temps. Així que la faig amb el fus, que el puc controlar millor.

dijous, 18 de setembre del 2008

Algú vol venir a viure amb mi?

Avui han vingut a cercar el meu company de pis i se l'han endut a casa. És el que passa quan aproves una assignatura en 2 anys, que a casa es cansen de pagar(Te echaré de menos, Willy!!) Així que n'estem cercant un de nou. Un o una. Aquest capvespre hem estat intentant escriure la nota per penjar pel campus, no és fàcil. Sí, pots optar per la vía ràpida i posar les característiques, el preu i el telèfon, és el més seriós. Però en un món amb tanta competència i amb les classes a punt de començar, no hi és de més un punt original, que cridi l'atenció, necessitem un anunci publicitari. Però no el trobem. Alguns intents:

Habitación en piso compartido(unos 7 m^2) 237 €, gastos aparte(no hay calefacción, así que no sube mucho en invierno). El piso es una mierda, pero nosotras somos majas (90% de las pelusas del suelo lo corroboran, el 10% restante han sido barridas) Necesitamos compañera simpática, independiente, sin malos rollos, no fumadora y limpia.

Habitación en piso compartido
-237 €
-opañel
-Gastos aparte
-Buen ambiente (un poco friki)
-Unicornio de punto


Si necesitas un hueco donde esconderte en tus ratos libres, tenemos un rincón.

La vivienda está fatal, lo bueno, bonito y barato solo lo venden en Marrakesh. Desengáñate. Habitación en piso cutre pero habitable, 237 euros, al lado del metro de opanel. Necesitamos una chica simpatica y sin malos rollos para ocuparla, bueno, si eres chico y muy, muy, muy majo tambien nos puedes llamar.

Lo bueno aqui no es el piso, somos nosotras.

Potser no hem estat capaces de transmetre correctament les abundants qualitats del pis. Us en convenç cap?
Para Penélope: Hojala la rueca me hubiera salido en un huevo Kinder, solo de imaginar un huevo lo suficientemente grande como para meterla se me pasan todos los males, soy facil de contentar. Pero no he tenido la suerte de comerme tal cantidad de chocolate, la tuve que comprar en ebay.

dimarts, 16 de setembre del 2008

Ahir quan vaig arribar a ca nostra, vaig trobar-me això dins el menjador:

Haig d'agraïr (i ho vaig fer) al meu company de pis que obrís la porta als de correus, normalment dorm tot el matí(de fet dormia quan vaig arribar, mesquinet).
Després de desfer tot l'embalatge, puc assegurar que estava ben embolicat, vaig poder treure tot això:

Un parell de cardes manuals, les peces d'una debanadora i...les peces d'una filosa!
Quan vaig veure la mida de la roda quasi caig de cul, és enorme! És grossa de ver.
Immediatament em vaig posar a muntar el puzle, em va costar una mica perquè hi havia un pern que no volia sortir de la seva femella (ejem), però al final cada cosa la vaig posar al seu lloc i... Tatxan!:

Du penjada de la debanadora la primera mini troca que vaig filar i tòrcer. Puf!...Lo que em va costar, val a dir que no és senzill. Al començament tot el temps es rompia el fil i la roda començava a girar cap a l'altra banda i jo em desesperava, però crec que al final li vag començar a agafar el punt, després de la mini troca, que en direm llana perquè som bones persones, vaig començar a filar seriosament el borralló rosa al que pertanyia i ja en tinc un bon tros.
Pel que fa a la debanadora, no és que m'entusiasmi ni que cregui que la necessito, la faré servir, però només és a casa perquè venia amb la filosa. Ara les cardes són una altra història, també venien amb la filosa, i potser si no hi haguessin vingut no les hauria comprades, però les estava esperant amb candeletes. Tenia des de feia un temps una bossa de llana i una bosseta de 50g de seda (el que semblen cabells de nina antiga)

La meva idea era mesclar-les

La proporció és 80% llana, 20% seda, crec que ha de quedar un fil bonic. Després de sopar m'hi vaig posar i vaig mesclar 50g, de 100 que en vull, puf, amb això es fan braços!No tinc fotos ni del procés ni del borralló mesclat, però ja arribaran. Em vaig quedar sorpresa del que costa tallar la seda, és una fibra resistent. El meu company de pis, que ho sap tot ;),em va dir que la seda és la segona fibra natural més resistent, després de la tela d'algunes aranyes. Creieu que la mescla aquesta seria bona per fer calcetins?
Bé, us deixo que me n'haig d'anar a jugar, ;).

Nou joguet

Demà us l'ensenyaré, que avui és un poc tard, però ja veureu que guay, jejejej.

dijous, 4 de setembre del 2008

Ciutadella

Una altra vegada s'ha acabat l'estiu. I una altra vegada s'han quedat sense fer un munt de coses que havia planejat, anem cap a la mateixa tardor de sempre amb les mateixes mans buides. Si la meva vida no va en cercles, va en espirals molt tancades. Un dels projects que havia pensat dur a terme durant l'estiu era un passeig fotogràfic per els pobles de Menorca, fer algunes fotos dels llocs més emblemàtics (que sempre m'havien semblat pocs, però no ho són) i posar-les aquí perquè tothom les pugués gaudir. Com que la vessa em fot, o no sé què, no vaig fer fotos ni del meu poble. Però fa uns dies, potser una setmana ja, vaig acompanyar la meva germana a Ciutadella i mentre ella feia els seus enviats, em vaig dedicar a passejar pel poble, bé, només per Es Born i Ses Voltes, va acabar molt prest, i vaig fer algunes fotos:
born i ajuntament

ses voltes amb la catedral darrera

port

museu diocessà

no ho sé, és davant la catedral

Bé, hem d'admetre que no sóc una gran artista en el camp de la fotografia, n'havia fet més, però no van sortir gaire bé. I el recorregut és molt curt, m'ho vaig deixar tot (ni la plaça dels pins, ni el be de Sant Joan, ni sa platja Gran, ni es molí, ni sa placeta d'artrutx...).
Menorca és famosa per les seves casetes blanques vora la mar, no sé si és curiós, o per alguna raó és normal, que tots els palaus i edificis emblemàtics de Ciutadella siguin de marès vist, sense pintar.

dimecres, 3 de setembre del 2008