dimecres, 26 de novembre del 2008

Dust bunnies

Bé, ara seré una mica idiota, als que no em coneixeu us podrà sorprendre, per els altres, és normal.
Resulta que em trobava jo tan tranquil·la cosint algunes peces del kingscot i escoltant, en anglès, la versió en audio-llibre d'Eclipse, i tot d'una diu la tia "I went back upstairs to search under my bed, nothing but dustbunnies" (vaig tornar a dalt per mirar sota el meu llit, només conillets de pols), i jo, espera, dust bunnies? Conillets de pols? Estic tan familiaritzada amb ells que crec que podria reconèixer el seu nom en qualsevol llengua, per si de cas l'he escrit a google i la wikipèdia, molt amable, m'ha confirmat que els anglesos, de les pelusses en diuen conillets de pols, és tan expresiu! M'encanta, crec que faré un escrit a l'Institut d'estudis catalans perquè adoptem el mot. Bé, a més de l'entrada de la wikipèdia el google m'ha ofert també algunes perles de pàgines, a dustbunnies.com, per exemple han fet un estudi científic, bastant complert d'aquest animalons, hàbitat, conductes socials i consells per tenir-los feliços i contents a casa; per no deixar les coses a mitjes, un estudi sobre la seva evolució el podeu trobar aquí (crec que l'evidència científica en què es basa és una mica pobra). I per ser frikis del tot: mira que n'arribem a ser de cruels els humans, que hem creat una arma de destrucció massiva per ells...amb la forma de la seva pròpia mare!
Sabent que vaig esser criada a una granja, no és estrany que m'estimi tots els animalets (per causa de certs episodis de la meva infantesa, massa traumàtics per explicar aquí, no sóc massa amiga ni dels bèns ni dels porcs), així que he decidit, si la meva companya de pis no s'hi oposa, fer de casa meva un refugi per conillets de pols!
A n'aquest li diré "hache barra"

M'ha costat trobar-ne un, és que aquest cap de setmana ha vingut la meva germana de visita i clar, vaig haver de desar una mica.

dimarts, 25 de novembre del 2008

Brrr...

Avui ha estat el dia més fred de la tardor per ara, almenys a jo m'ho ha semblat. He sortit de casa amb una bufanda una mica calada i guants sense dits, la bufanda no sabia com me l'havia de posar perquè em tapés tot el coll, a les dues coses els ha arribat l'hora de tornar al calaix fins la primavera, si la cosa segueix així, en favor d'articles més abrigador. Si és que quan he entrat a correus, que sempre tenen la calefacció dalt de tot, no he sentit cap necessitat tampoc de llevar-me res. Ah..!Aquests són els millors temps per les teixidores.
Tornant a casa m'he trobat algú esperant-me, estava garnant l'escala per fer temps

na Penélope m'ha trobat una nova companya de pis, segur que serem molt amigues. No em digueu que no és una artista de dalt de tot, és flipant, preciosa, súper guay, m'encanta!:D Si en voleu saber més d'aquestes àvies aquí mostra com les fa.
He trenat una mica de llana que havia tenyit i esperava que s'eixugués



les darreres les vaig tenir esperant amb el tint posat massa estona abans de calentar-les i s'han mesclat una mica els colors.
I he continuat treballant en el meu kingscot:

L'esquena, una màniga i mitja i un davanter. M'agrada tant el dibuix del davanter que l'havia de fer, encara que sé per experiència que amb la meva talla de pit les jaquetes que es tanquen només dalt no em queden bé. Per això mateix no me'l faig per mi. Estic teixint la talla S, li pot anar bé a diverses persones que conec i se la quedarà la que em faci els compliments més sincers, ;), i em prometi posar-se-la, que aquest model tan bonic(si acabat queda tan bé com a les fotso del patró) no és per estar penjat a l'armari, menys després de la feina que m'ha donat.

dilluns, 24 de novembre del 2008

Ja tenim guanyadora

Avui es tancava el plaç per el sorteig. Tenim els participants numerats:
1.Penélope
2.Nutsue
3.Prunila
4.Teresa
5.Asa
6.Piruleta
I el generador al·leatori de nombres diu que la guanyadora és...
Prunila! Enhorabona.

dijous, 20 de novembre del 2008

Com fixar la torsió de la llana d'un cap

Ahir vaig filar el top tenyit, per respectar el patró de repetició dels colors el volia deixar sense tòrcer, d'un cap. Fer això no em solia agradar, perquè no sabia com fixar la torsió en aquest tipus de fil, però ara, crec que no em tornarà a fer por mai més.
Vaig passar el fil de la bobina a la debanadora

després el vaig esquitxar tot amb aigua, fent servir un botilet de desodorant buit

el vaig deixar eixugar tota la nit a la debanadora i quan l'he tret

no s'enrollava casi gens!

100% merino, 100g, 350 m, 1 cap.

dimecres, 19 de novembre del 2008

Colors

Top 100% Merino

Llana per calcetins


Sabeu allò que diuen que quan no cerques una cosa és quan la trobes? Idò i jo he trobat el gris: 8 parts de blau, 4 de groc i 1 de vermell fan un gris clar, una mica verdós, es veu a la primera foto(del fil), a la dreta.

Es un pulpo? Un calamar? No! Es el virus vengador!


Modificado genéticamente para detectar a los malhechores informáticos mediante su olfato híper fino. Se introduce en él/ella a través de sus orificios corporales para luchar contra el mal desde dentro. Temedle villanos! Una vez ha entrado en el sistema su principal técnica de combate consiste en hacerse con el control de los esfínteres del sujeto, provocándole ara diarrea incontrolable, ara estreñimiento, así como otros inconvenientes en su vida social; el centro de toma de decisiones y el archivo históricos, como puntos estrátegicos, són también objetivos a la larga. Es el héroe que todos habíamos estado esperando!
Dedicado a Pénelope, aunque sea un poco tarde :).

dilluns, 17 de novembre del 2008

Un abraç verd

Aquest és el jersei verd que he estat teixint


m'agrada. No va sortir del tot com era planejat, però això a mi em passa sempre amb qualsevol cosa que faig, és còmode de dur.
Altres coses, he pres el repte del flash your stash que va proposar n'Asa, bé només a mitjes, perquè de llana la veritat és que només tinc restes(un munt) i algun cabdell per fer calcetins

això només és la fibra, uns 800g de merino, 920 de merino superwash, 450 d'alpaca, 500 de shetland i 80g de nylon, tot comprat aquí, el preu està bé, i tenen de tot, el que surt una mica car és l'enviament. Ja li he fotut mà al merino, amb la troca del sorteig i una altra que estic fent, el superwash el vaig mesclar amb el nylon per fer llana de clacetins:

100g, 380m, 3 caps.
I també estic filant una mica d'alpaca amb el fus. No ho sé, però de l'alpaca m'esperava una altra cosa, aquesta que jo tinc almenys, no és suau, és aspre, sembla el pèl d'un ca. Bé, ja veurem com queda un cop acabat i teixit.

dissabte, 15 de novembre del 2008

Sorteig de tardor

És que em feia il·lusió regalar-li a algú una mica de llana. Ok, ja sé que la tardor es troba ja aprop del final, però com que a jo m'agrada molt i a més sembla que les coses típiques de tardor

s'estan retrassant una mica, li posaré aquest nom igual.
Tinc aquesta troca, que ja us vaig presentar



i la sortejaré entre aquelles de vosaltes que em deixin un comentari dient què us agrada o us desagrada de la tardor, o dient qualsevol altre cosa.
Són 100g, 230 m, 3 caps, 100% llana merina filada a mà.
Teniu fins dilluns que ve (24) a les 12 del migdia.Sort!

divendres, 14 de novembre del 2008

Hum, ah, i...

heu vist el nou Twist collective? Jo encara no m'he fet el wisteria del nombre passat que vaig dir que faria, i crec que abans en necessito un d'aquests, o un d'aquests, o aquest (el darrer no tindria prou forces per fer-lo, però com m'agradaria tenir-lo)

dijous, 13 de novembre del 2008

Coses acabades

1. Interlocking

Amb punta de passades curtes (és la que queda més professional, potser una mica cansada de fer) i el taló que diu el patró. Aquest taló queda igual que el tradicional que es fa quan comences un calcetí per la cama, però sense tota la història de replegar els punts després, no l'havia provat mai i m'agrada molt, molt anatòmic i senzill de fer.
2. Montego bay scarf.

Amb la llana de l'entrada anterior. Al començament em semblava que estava fent una cortina, però el serrell li dóna una altra gràcia, i és còmoda.
El jersei verd l'he acabat també, fa dies, i ja l'he estrenat, però encara no n'he fet fotos, a veure si és prest i us l'ensenyo.
Ah! I llaneta:

100g, 230m, 3 caps.

diumenge, 9 de novembre del 2008

Ni negre ni gris

Bé, als estats de la llana de l'altre dia n'hi faltaven un parell. El primer és tenyit. Normalment no és fàcil aconseguir els colors que es volen (per mi almenys), però en aquest cas ha estat particularment difícil, tant que al final m'he donat per vençuda i passaré al darrer estat (teixit), sense completar aquest, potser tornaré enrera després. La qüestió és que ma mare volia que li fes una bufanda per l'hivern, prima, que no agobiés, que no fos de llana...fa un parell d'anys n'hi vaig fer una que li encanta, amb un fil que vaig heredar de la meva àvia, un buclé molt suau, no duia etiqueta, però jo crec que du cotó i viscosa, és molt agradable; he intentat trobar un fil similar per tot madrid, però no hi ha hagut manera, a més volia que fos girs o negre, i tot el que trobava amb una resemblança era de colors vius, estiuencs.
Així que vaig decidir filar el fil jo mateixa. Com que no volia llana havia de ser seda, només me'n quedaven 30 g, solució? mesclar amb un poquet de llana i filar prim, per fer una bufandeta calada.
El problema ha estat el color. Tints químics només en tinc de blau, vermell i groc, i vaig mesclant. No sé com fer gris amb aquests 3 colors (alguna suggerència?) i a madrid d'aquests no en venen, la meva solució va ser comprar un potet de colorant alimentari wiltons negre. N'he fet 3 banys, amb més vinagre cada cop, amb més calor, els he deixat reposar durant nits senceres...i quan he anat a treure la llana, l'aigua ha estat clara, però en esbandirla tot el color se n'ha anat. S'ha quedat amb un color platejat molt pàlid i un poc brut. No és que necesiti més quantitat de tint, com he sentit que li passa a la seda, que el devora, perquè senzillament no ha agafat, i no ho entenc perquè m'he passat pels forums de ravelry i la gent ha tenyit tant seda com llana amb wiltons negre, no sé què he fet malament. Però ja he maltractat la troca prou, ja veurem després. La voleu veure?

Us puc assegurar que al natural és molt pitjor, té un to com més marronós.

dijous, 6 de novembre del 2008

Els estats de la llana

1. Abans de començar

2. Cardar

3. Filar

4. Tòrcer

5. Devanar

2 caps, 68g, 530 m;42% seda, 58% merino.

dilluns, 3 de novembre del 2008

Mitjes

Ja tinc un interlocking acabat!

Ara a fer l'altre, perquè anar amb un peu mudat i l'altre amb bambes no pot ser. El calat ha fet que em retés molt el fil, i l'he pogut fer fins just devall el genoll, que és com el volia. He hagut de fer alguns augments al darrera i no sé si me n'he sortit gaire en integrar-los en el dibuix, però bé, no crec que es noti molt.
Per intentar assegurar-me que es quedin al seu lloc, he teixit el tros dels girats amb un cap de llana i un altre d'aquest fil de lycra

i bé, sí que sembla que ha quedat un teixit més elàstic, però tampoc cap gran cosa.

Test de personalitat

I per seguir la corrent, una petita tonterieta per passar l'estona
Test de personalitat



Your Personality is Somewhat Rare (ISFP)



Your personality type is caring, peaceful, artistic, and calm.



Only about 7% of all people have your personality, including 8% of all women and 6% of all men

You are Introverted, Sensing, Feeling, and Perceiving.


Vol dir que no sóc tan rara.
La majoria dels que són com jo són dones. Això pot ser un argument a favor de la meva femineitat si algú me la torna posar en dubte, :).