dilluns, 30 de març del 2009

Cornelia

Fa un temps a una de les quedades de la tertulia na Lía va portar unes manoples que estava fent per la seva botiga, tenen una construcció molt curiosa: es fan d'una sola peça amb agulles planes i després es cusen. A mi aquest tipues de coses em fan molta gràcia, seguir un patró cegament i anar descobrint amb cada volta el camí que et portarà a l'objectiu. Hi ha models que només veure'ls ja saps com se fan, aquest és diferent, dins la seva modèstia, ja que és un patró per principiants, realment molt senzill.

Encara em falta posar-los els botons, a veure si aquesta tarda puc ananr-ne a triar(quin plaer, triar botons) uns.

En aquesta foto semblen un dinosaure protegint el seu ou amb la boca. O en Cor Petit parint :).
El patró el podeu trobar aquí.

divendres, 27 de març del 2009

Un swapetin

Uno terminado:

Pero tengo un problemilla y es que me están bien, y en teoría me tendrían que estar pequeños porque mi swapetina tien el pie más pequeñín que yo. Maldita sea, y eso que hice todos los cálculos. En fin, no sé qué hacer, porque me da bastante pereza deshacer todo el calcetín, pero no le voy a mandar a mi sorprendida algo que no le valga, ai! Ya me veo quedándome estos y haciendo otro para para ella...

dijous, 26 de març del 2009

Ma vie en jaune

El món és groc.

La petita troca (25g, 70m, navajo ply) la vaig filar del borrallonet tenyit amb olivarda que ja us vaig mostrar, el segon tros de llana és tenyit amb camamil·la i el darrer amb càrritx. Groc, groc i més groc. De la camamil·la m'ho esperava, però també esperava que la tonalitat fos una mica diferent, ara del càrritx no, i no és perquè cregués que aquesta planta pot donar bon color, sino que, altra cop, em vaig equivocar. La cosa és que vaig veure a Ravelry que una noia havia obtingut un verd preciós amb una cosa que es diu phragmites australis i al seu post hi havia una foto de l'herba, perquè és alemana i no sabia el nom comú en anglès ni res, es veu que tenia la foto passejant pel subconscient i l'altre dia passejant vaig veure la panotxa del càrritx i vaig pensar que la sort em somreia, però ca...!
També he fet una excursió per recollir fulles d'eucaliptus, que en teoria donen un preciós to taronja (no a mi). Els arbres són una mica alts (uns 30 m) i les branques amb fulles penjen enlaire així que em vaig haver de comformar amb recollir les fulles seques de terra, potser aquest va ser el problema, que les fulles han de ser verdes.

El color tendeix a...almenys no és groc, encara que li ha costat hores tornar-se...no groc, perquè al principi era tan canari com el del càrritx.
També vaig recollir de terra una mica d'escorça que tinc amb aigua i esperit perquè hi reposi un parell de setmanes, a veure si d'això en surt res.
Per acabar, un petit raig d'esperança:

La poció màgica de xanthoria parietina sembla que no és groga.

dissabte, 21 de març del 2009

Elijah

Però mireu quina cosa més mona

el patró, tots el coneixereu, és de na Yosolda Teague. He necessitat només un cabdell de 50 grams d'acrílic d'ornaghi filati; amb agulles del 3 ha estat un moment.
Ara li haig d'encomanar a ma germana un nebodet que hi vulgui jugar.

divendres, 20 de març del 2009

La llana

Darrerament tinc molt poc temps, i el que tinc m'estimo més dedicar-lo a fer coses que a parlar-ne. Un parell de les coses que he estat fent:

100% superwash, 100g, 430m. Per calcetins, una mica prima, els colors són molt bàsics, no sé com quedaran teixits.

100% merino, 100g, 370m. D'un cap, per ara. Les llanes d'un cap queden precioses, y el patró de colors es conserva tan bé, tan pur, que fa peneta tòrcer-les, però és que de dos caps són molt més pràctiques, i més d'aquesta gruixa. Ai, no sé què fer...

100% sueprwash, 100g, 320m. Aquesta la vaig filar amb un projeste en ment, però m'ha sortit massa prima, és la meva creu, filar la llana prima. N'estic tan decepcionada, de mi mateixa, que la posaré per vendre sense pensar-ho.
I per acabar, un petit experiment amb tints naturals:

25g de llana superwash teñida amb olibarda. Va ser una sorpresa que funcionés, perquè la veritat és que vaig collir l'olibarda pensant que era una altra cosa, però quan vaig arribar a casa em vaig adonar que no s'assemblava gaire al dibuix, però com que ja la tenia, la vaig provar, amb resultat acceptable, no?

dijous, 12 de març del 2009

knitty

Heu vist el nou knitty? Y el meravellós diseny de la nostra contertuliana Lía? Moltes felicitats!
No està malament aquest nombre, m'agraden també:
-Aeolian shawl
-Decimal
-Absinthe (podria ser una opció per als swapetines?)

dilluns, 2 de març del 2009

Avances

El pueblo habló y ganaron los interlocking, están muy felices con la victoria. Yo ya me he puesto manos a la obra

por ahora no voy a desvelar ni color ni el patrón que estoy haciendo, eso podría dar pistas a mi sorprendida y quiero que se coma las uñas un rato más :)