dimarts, 25 d’agost del 2009

De cara el fred

Ara que encara fa calor cal començar a preparar-se pel fred. Seguint el meu propi consell a finals de juliol vaig començar un jersei ben calentet, del que us en vaig ensenyar una petita foto en una entrada anterior. El diseny és només mig meu, l'altre mig (o més) copiat, però me les vaig ben enginyar per ficar-hi la pota. Encara no està acabat i ja crec que serà una d'aquelles peces que costarà una mica de temps arribar a estimar. Així que deixarem de banda per una estona les idees pròpies i cercarem per la xarxa una aposta més segura. Del que s'ofereix per la nova temporada la única cosa que em va entrar per l'ull des del començament és això:
Anhinga, de na Norah Gaughan. Ella és una de les meves disenyadores preferides, potser no per la innovació en les tècniques o perquè els seus disenys siguin divertits de fer, que també (això és més cosa de na Ysolda); són més del tipus que els veus i et ve de gust posar-te'ls. Aquest model però, no sé si arribarà a les meves agulles, i mira que m'agradaria, he estat mirant on podia comprar el llibret i sembla complicat aconseguirlo sense pagar la mateixa quantitat pel llibre que per les despeses d'enviament, i 20 euros per un patró...si de cas el copiaré.
Parlant de na Ysolda, ha disenyat una jaqueta que tant fa ganes de teixir com de posar-se. Per mi és el millor model de la revista, aquest número de Twist no és el meu preferit. I si anessim enrea en el temps? Deu haver arribat ja l'hora de fer el wisteria? Resulta que és un patró que al començament m'agradava molt, però ara ja no tant, i això que és ben bonic.
Tampoc em fa ganes de tirar coets la nova col·lecció de Drops, no ho sé, em sembla que es repeteixen una mica. Aquest té possibilitats

El dibuix del coll m'agrada, ja ho crec, és molt continu, de lluny sembla neu que cau, com si tingués moviment. I aquest?

no és del tot el que cercava...
Del mateix estil hi ha el dels mussols! Si me'l fes, però, faria la forma de la cintura als costats, feta darrera em recorda massa al floc d'un corset, és una cosa que ja no em va agradar d'aquest model des del principi. De la mateixa disenyadora, un altre de ben simpàtic. Tot i que les nines tenen una cosa que.... no ho sé, em sembla que jo no els hi faria ni ulls ni boca.
Potser aquest de Knitscene?
Se m'han acabat les fonts de patrons, cert que encara falten un parell de revistes per sortir... alguna suggerència? I del que he proposat, què us agrada més, què hauria de teixir perquè m'abrigui a l'hivern?

dissabte, 8 d’agost del 2009

Com a nata


El taronja és un líquen, el pruna és anchusa tinctoria i el gris-blau-verd(no, NO és blanc) és xanthoria parietina, el darrer intent fins ara, és que sembla inútil intentar conservar el rosa, no pot veure gens de sol si no es torna d'aquest color. El que serà el darrer intent definitiu si no baraten les coses(aquest cop la tinció es farà dins una capsa pintada de negre) el tinc fermentant, no en volia fer cap més pot, però van pintar una casa de la plaça i abans de fer-ho la van pelar, de calç vella i de líquen que havia decidit establir-s'hi, quan el vaig veure tirat en terra no vaig tenir cor per deixar-lo allà.

És que aquest bitxo creix per tot, no m'extranya que funcioni tant malament (llei de Murphy).
I mireu que acabo de desclavar del matalàs:

Aeolian shawl, amb llana filada a mà i tenyida amb fulles d'arboç. Fa 4 mesos que el tinc acabat, però em vaig acabar el fil just abans de la darrera passada, vaig escolir un fil blanc pensant que ja ho tenyiria, però ha estat més difícil del que em pensava (ai, si l'hagués tenyit abans de teixir...!Però no vaig voler esperar que s'eixugués per acabar el xal, ejem), em vaig carregar el color de l'arboç per el camí i tot. Al final l'he deixat així, ni de lluny perfecte, però jo sóc molt conformista. I tindria fàcil solució, desfer la darrera passada, que a més em va quedar malament, el tancament massa fluix, però...

dimarts, 4 d’agost del 2009

Cartera de feltre

Per sort, es poden fer més coses amb la llana verge a més de filar-la:

m'ha quedat una mica xorca, les voreres no són llises, la cremallera està una mica mal cosida, i és una mica curta,

la butxaqueta és una mica alta, a la part central exterior els colors es van mesclar més del que tocava i van fer una taca fosca...però em servirà fins que me n'aconsegueixi fer una de millor :)!

(veieu el troset de palla engastat a la part esquerra? Com n'és de difícil desfer-se de tota la matèria vegetal)
També he començat un petit projecte de calça de cara l'hivern que cada vegada queda més aporp

els punts són molt senzills, però és de les coses més enredoses que he fet.