diumenge, 30 de maig del 2010

Atalanta

He aconseguit que mon germà em fes un parell de fotos amb la jaqueta d'ahir.


El xal dels globus és conseqüència directa d'aquest motiu calat.

No té davanters (no tenia prou llana)i és molt lleugera, però deu ni do que es nota l'escalforeta quan la dus posada, crec que la ben faré servir a les nits d'aquest estiu.
El patró es pot trobar aquí.

dissabte, 29 de maig del 2010

Jaqueta rosa calada

Tenyir, filar i teixir la llana és una feinada. Per arribar de la fibra al jersei pot passar un any.

Sempre vaig saber que amb aquesta llana faria grans coses.

dimecres, 26 de maig del 2010

Swapetines (VI)

Han llegado mis swapetines!!! Desde Costa Rica de parte de Ammortus, muchisimas gracias!
Foto de conjunto:

3 ovillos de fixaçao, algodón con elastán, que es la misma lana con la que están hechos los calcetines. Nunca la había visto y tiene muy buena pinta. Un paquete de café que huele genial, una bolsita de bombones (ñam, ñam), una preciosa postal y los protagonistas

Se ajustan a la perfección y tienen un color súper alegre, me gustan muchísimo, de verdad.

Parece mentira que menos del 2% de elastán tenga un efecto tan marcado, son comodísimos!
En fin, gracias otra vez a Ammortus y también a Pilar por tomarse la molestia de organizar todo un año más. Hasta la próxima!

dijous, 20 de maig del 2010

Període vermell

El vermell amb els tints naturals encara no l'he aconseguit, però si l'any passat tot el que provava em donava algun to de groc, enguany tot em dóna tons ataronjats o rosats, dés de la cotxinilla, fins l'eucaliptus passants per la rubia, les pells d'avocats i una planta que no sé com es diu.

Com que hi ha molts de bocinets i el color del fons és molt semblant al de la llana no es veu massa bé. Tenim d'esquerra a dreta:
planta incògnita amb alum, ct i ferro
pinyols d'avocat amb alum i ct
planta incògnita amb alum i ct
pells d'avocat amb alum, ct i ferro
pinyols d'avocat amb alum, ct i ferro
Amb aquesta fibra filaré una altra troca amb un cap d'un color i l'altre variat, o dues. No us sembla que els colors combinen bé? Potser hi mesclaré algun bocí de groc que tinc per aquí també.

La troca està tenyida amb planta incògnita (parts marró ataronjat), pinyols d'avocat (rosa) i pells d'avocat (rosa més intens). És filada a mà, 100g, 640m,2 caps, 70% llana, 30% nylon, jo volia que fos per calcetins, però ella va voler ser lace.

El color del bany de planta desconeguda era bastant vermell (no te n'has de fiar del color dels banys), algú té una idea de què pot ser? Jo pensava que era gualda, però la gualda és una font tradicional de groc, no pot donar aquest color.
L'avocat...que guay. En vaig sentir a parlar fa tamps al Ravelry, i he estat recolectant totes les pells i pinyols que he pogut dés de llavors. Els pinyols els vaig tallar petits i els vaig deixar una setmana amb aigua i amonic. Després de bullir-los els vaig tornar a deixar amb aigua i amoniac nous, espero poder-los reutilitzar més endavant. Les pells les vaig deixar en remull una nit i les vaig bullir. Val a dir que el color que van donar les pells és molt més intens i bonic que el dels pinyols, i va donar menys feina, però em dóna la sensació que serà fugitiu.

Cotó tenyit amb pells d'avocat, sense mordents (a veure quant aguanta).

dijous, 6 de maig del 2010

Verds

Sense filar:

Filada

100g, 330m, 3caps (navajo ply), 70% merino superwash, 30% nylon. M'agrada molt com ha quedat el color, amb variacions gens abruptes.

dimecres, 5 de maig del 2010

Mai és igual

Selecciones el mateix material, el processes de la mateixa manera, tenyeixes amb el mateix mètode i et surten colors diferents.

Aquest top (100% merino superwash) el vaig tenyir amb el bolet phellodon niger. L'any passat vaig tenyir un parell de troques amb el mateix i vaig obtenir marró. L'única diferència és que l'any passat vaig tenyir a Madrid i enguany a Menorca, només se m'acut l'aigua com a variable.

diumenge, 2 de maig del 2010

Globus- Patró

He preparat el patró del xal que vaig fer.

D'aquest tipus n'hi ha molts, la construcció és la mateixa que qualsevol altre xal triangular, però el calat és diferent, i a mi em va agradar com va quedar, així que m'he pres la molestia.
El link a l'arxiu el podeu trobar aquí (ho pujo a ravelry perquè blogger no permet pujar arxius), si us animeu a fer-lo digueu-m'ho, em farà il·lusió!

dissabte, 1 de maig del 2010

Primavera

Petites senyals de que ja arriba el bon temps

i tothom aprofita per sortir a passejar.