divendres, 31 d’octubre del 2008

Maleïts Nutkin i altres calcetins

I mira que em van avisar. La darrera vegada que vaig anar a la tertulia els duia i una compaña em va dir, "això que estàs teixint són uns maleïts (va fer servir un altre mot pitjor)nutkin?Ja m'ho havia semblat". Em va explicar que ella n'havia fet uns i que no hi havia hagut manera de fer que li passessin, que al taló quedaven massa estrets. A mi això ja m'ha passat altres vegades, amb els vineyard, per exemple, i crec que per uns calcetins amb motiu poc elàstic un taló de passades curtes pot fer-lo massa estret, així que vaig confiar que si feia el taló clàssic, amb solapa, ja estaria solucionat. Així que el vaig fer, i el calceti no passava, cago'm, "això és que necessito augmentar més", em vaig dir. Ho desfaig i augmento 4 punts més a cada banda abans de començar la maniobra de revugir el taló, tota feliç i convençuda, me'ls provo i aquest és el resultat:

Però no us penseu que han vençut, ah, no.
Uns altres calcetins que em tenen més contenta:

Els interlocking leaves amb llana meva. Duen el mateix taló (per si no el coneixieu aquí hi ha un tutorial súper complet en castellà) i s'adapten a la perfecció. Clar que tan el punt calat com el meu filat són molt més elàstics i ajuden, potser els nutkin els hauria de teixir amb un altre fil, més elàstic.
Ok, i el darrer calcetí no és ben bé un calcetí, sinó un abrig per una llauna de pringels:

I així pots tenir totes les agulles rectes ben endreçades dins una caseta ben polida.

La llana és aquesta, amb agulles del 3, me n'ha sobrat gairebé la meitat. El dibuix de les trenes m'agrada, potser me'n faré uns calcetins iguals per jo.

1 comentari:

Prunila ha dit...

ok, ara he vist els patrons, m'agraden tots dos!!! T'estan quedant molt bé, a mi encara no m'ha passat que no m'entrin uns calcetins ...