dimarts, 28 d’octubre del 2008

Bufandes i jerseis

A través de na Prunila vaig descobrir aquesta espècie de joc que són les bufandes viatgeres, i em vaig apuntar a un grup que les teixeix amb llana filada a mà. Cada participant comença una bufanda, amb llana filada per ella, en teixeix uns 10 cm i l'envia a la següent participant, que continua teixint-ne 10 cm més i la torna a enviar, totes les bufandes passen per totes les participants, que hi fan la seva contribució i finalment tornen a la seva propietaria original, que pot lluir, ufana, la seva peca d'art col·lectiu.
La que m'envia les bufandes a mi és na Tanja. Aquesta dona fa una llana preciosa, que no es va deixar fotografiar, però tan és, perquè s'ha de veure en directe per gaudir de la seva lluïsor, i s'ha de tocar per ser conscient de la seva suavitat. Resulta molt interessant poder veure les diferents llanes filades per totes nosaltres, tocar els diferents materials, apreciar les tècniques, és molt interessant. Una cosa que em va fer gràcia, encara que no té res a veure amb la llana és la pinça per aguantar els punts que venia amb la darrera bufanda (és de na LadyRamone)

A que és xula? Bé, talvegada és ben normal, però jo no n'havia vist cap així. (La part que es veu és la meva)
El jersei verd el vaig acabar, però està llest per ser desfet una altra vegada:

Em va faltar una mica de llana per fer-lo com volia, amb una mica de vol, així que l'he de desfer i tornar-hi amb un perfil un poc més estret. Per cert, us sembla normal que un jersei teixit amb 8 cabdells de 50g pesi 384g? Es deu haver converit en energia la massa que falta? Perquè no sóc capaç ni de recordar haver creat ni de trobar la bolla de 16 g que faltaria.

3 comentaris:

Nutsue ha dit...

No sabia que també participessis a la bufanda viatgera! A la Prunila ja li he dit que m'encanta el projecte i seguixo d'aprop les seves creacions. Ara també et tindré a tu!

Ànims amb el jersei que segur que val la pena desfer-lo i tornar-lo a començar!

Penélope ha dit...

Paradojas de la Física

Prunila ha dit...

Hola Mercè, estic molt contenta de que disfrutis amb les bufanes; a mi també me va molt bé per veure diferents llanes, les unes més suaus que les altres. Ara els punts i les combinacions de colors son molt ... difícils, trobo que algunes son caótiques, d'altres que son amb colors similars queden eixerides.
M'agrada molt el menorquí i disfruto molt amb el teu blog, merci!!!