dijous, 12 de juny del 2008

WWKIPD

Realment no tinc res a dir, no tinc res de calça començat ni res de filar (tampoc tinc llana, i no n'encomanaré fins que acabin els exàmens), però he acabat una tanda d'estudi, no tinc res a fer i només volia xerrar una mica. Dissabte és el dia mundial de fer calça en públic (wwkipd), la gent de tot el món es reuneix per fer calça i ganxet tots junts a llocs públics, fer amics, aprendre coses...relacionar-te amb frikis del mateix pal que tu. Aquí hi ha la web oficial, amb convocatòries de molts països i altres històries. A Madrid s'anirà al Retiro, per si algú li interessa aquí hi ha les convocatòries, de la pàgina del kip i de la pàgina de la tertúlia.
Hauré de començar alguna cosa, o potser serà ja aquest el moment bo per continuar amb el print'o the wave. Fins dissabte!

dimecres, 11 de juny del 2008

Canvi de plans

Quan va arribar l'hora de fer el canvi de color em va venir de gust teixir en rodó, així que el bolero s'ha convertit en un jersé:

Què en penseu de com ha quedat el coll?
La forma m'agrada bastant, i la llana també, m'agrada més aquesta qualitat, és Rustic, llana crua, que no la Colonial (la del koumori)que és superwash, aquesta és molt més suau.

dilluns, 9 de juny del 2008

Jaqueta

Ahir vaig començar un anthropologie-inspired capelet, se'n veuen molts per aquests bolgs de Déu ( el de na Mae, el de na Piruleta, el de na Sagra (que a més té el patró traduït en castellà)), i semblen el projecte perfecte, ràpid senzill i bonic, així que jo també n'havia de fer un:

La meva taula està plena de trastos, perdonau, gràcies a déu que ma mare no entra en aquesta habitació.
El faig amb llana de bendigo i agulles del 6. La idea més que fer un bolero és fer-ne una jaqueta amb màniga 3/4, gastant tota la llana (la combinació de colors us agrada? És que no tenia res més), com n'he vist alguns per Ravelry. Crec que no ha de quedar malament.
Heu vist això?
Hush Hush Handspun Hootenanny
Un intercanvi de llana filada a mà!!! Síí!!

dijous, 5 de juny del 2008

De començar calcetins per la punta i muntatges provisionals

Un dia vaig dir que volia parlar més a fons de les maneres de començar calcetins per la punta. Jo les que conec són les que venen aquí, i les he provades totes. No fa gaire em vaig emocionar amb el muntatge del figure 8, perquè no es necessitava ganxet ni res, però és complicat teixir els punts muntats d'aquesta manera i és difícil que quedi una primera passada bonica. En la meva opinió és complicar-se la vida, perquè hi ha una altra manera més senzilla i que tothom és capaç de realitzar, quan me'n vaig adonar em vaig sentir bastant estúpida, perquè si senzillament muntes 12 punts, els divideixes en dues agulles, els teixeixes una vegada i després reculls en 2 agulles més els punts del muntatge, ja ho tens, llavors continues ben igual que al muntatge del figure 8, augmentant a les bandes i ja està. No és tan professional com fer-ho amb un muntatge provisional, però queda igual, i molt millor que amb el muntatge del figure 8, al menys fet per mi. I molt més senzill en la meva opinió.
No ho sé, crec que els muntatges provisionals els deixaré per als xals i les coses delicades. Acabo de fer uns garter stitch mitts per al meu company de pis i ho he fet així, un muntatge normal, quan he acabat he recollit els punts del muntatge amb una altra agulla i he tancat el guà fent servir la tècnica del grafting, no han quedat pitjor que els que em vaig fer per mi seguint les instruccions al peu de la lletra. No vull dir que no sigui igual d'enredós recollir els punts del muntatge normal que recollir-los de la cadeneta de ganxet, i segurament valgui la pena fer-ho com toca, però avui no em sentia amb forces d'agafar el ganxet, i realment no veig que a mi em quedi millor fer-ho d'una manera que em costa més, així que, per a què ho hauria de fer?
Els guants m'han quedat una mica desiguals, el segon és més petit perquè se m'ha acabat la troca. Però m'és igual. Els hauria de desfer, pesar la llana i dividir-la en dues parts iguals per tornar-los a teixir? Ni de conya. A vegades m'enfado amb mi mateixa, perquè sóc tan poc perfeccionista?

(Volia pujar la foto dels guants, però em diu que no pot, no sé què li passa. Haurà de ser un altre dia.) Ja està

dimarts, 3 de juny del 2008

Misteri resolt

Suposo que el mistreri es trobava en que al principi semblava una cosa molt diferent al que havia de ser. Ho reconeixeu?


És una bosseta de cotó. La vaig començar per la base, muntant després els punts pel cos, podria ser una bona manera de començar un bikini, guardarem la idea per un altre dia.

La bosseta la vaig fer així:
Amb cotó genèric del Gato Negro i agulles del 4 vaig muntar 18 punts; vaig teixir 22 cm a punt de jersei; una passada de l'endret quan tocava del revés; 22 cm més. Després vaig plegar la tira doblegant-la per la passada de l'endret(que es troba a la meitat)i vaig ajuntar els punts del començament amb els del final recollint cadascun dels primers i teixint-lo junt amb els que tenia vius a l'agulla, com quan fas un doblec. Per fer el cos vaig muntar 70 punts, després vaig recollir els 18 de la passada que havia fet de l'endret, en vaig muntar 70 més i vaig teixir 8 passades en rodó. Vaig muntar més punts dels que necessitava per aconseguir el llarg de la base i no els vaig ajuntar des del començament per poder fer una pinça, és per això que va quedar amb aquella forma, :). A les 8 passades vaig començar a disminuir, volia que les disminucions coincidissin amb el plec de la pinça, per això vaig fer 7 punts de la part llarga, 2 junts, 52, 2 junts, 7 punts; la part curta normalment i la segona part llarga igual que la primera. Vaig continuar disminuint cada 5a passada, la primera vegada just abans de la disminució anterior i la segona just després, 11 vegades, fins a tenir 132 punts en total. Vaig travar els punts fent servir l'I-cord bind off. Després faig cosir les parts llargues de la base i el cos, fent una pinça a cada extrem. Per fer l'ansa vaig teixir 4 tires de cordó(i-cord), d'uns 60cm, les vaig trenar i vaig cosir la trena a la bossa. Per acabar-la la vaig forrar amb tela vermella.I ja està. Bé, em falta posar-hi un parell de botons, d'aquells magnètics, crec, per tancar-la.
Ah! I també li vaig fer, per fi, la banya a Na Safira: