dijous, 26 de març del 2009

Ma vie en jaune

El món és groc.

La petita troca (25g, 70m, navajo ply) la vaig filar del borrallonet tenyit amb olivarda que ja us vaig mostrar, el segon tros de llana és tenyit amb camamil·la i el darrer amb càrritx. Groc, groc i més groc. De la camamil·la m'ho esperava, però també esperava que la tonalitat fos una mica diferent, ara del càrritx no, i no és perquè cregués que aquesta planta pot donar bon color, sino que, altra cop, em vaig equivocar. La cosa és que vaig veure a Ravelry que una noia havia obtingut un verd preciós amb una cosa que es diu phragmites australis i al seu post hi havia una foto de l'herba, perquè és alemana i no sabia el nom comú en anglès ni res, es veu que tenia la foto passejant pel subconscient i l'altre dia passejant vaig veure la panotxa del càrritx i vaig pensar que la sort em somreia, però ca...!
També he fet una excursió per recollir fulles d'eucaliptus, que en teoria donen un preciós to taronja (no a mi). Els arbres són una mica alts (uns 30 m) i les branques amb fulles penjen enlaire així que em vaig haver de comformar amb recollir les fulles seques de terra, potser aquest va ser el problema, que les fulles han de ser verdes.

El color tendeix a...almenys no és groc, encara que li ha costat hores tornar-se...no groc, perquè al principi era tan canari com el del càrritx.
També vaig recollir de terra una mica d'escorça que tinc amb aigua i esperit perquè hi reposi un parell de setmanes, a veure si d'això en surt res.
Per acabar, un petit raig d'esperança:

La poció màgica de xanthoria parietina sembla que no és groga.

3 comentaris:

Nutsue ha dit...

Groc? quina casualitat! ahir vaig decidir fer els meus primers invents de tenyit de llana per filar i la única cosa que tenia eren uns sobres de kool-aid grocs! a veure que en puc treure...si s'assembles mínimament a la teva llana...

CINEFILIA ha dit...

Hola Mercè!
Per casualitat he trobat el teu blog... Bé, el cas és que m´agrada i penso seguir visitant-te.Especialment sento curiositat per el tenyir i fer la llana o filar, mai ho he provat i fa temps que hi penso.
Fins prest,
Magda

Prunila ha dit...

Hola Mercè,
et volia demanar... abans de tenyir fas tot allò de mordentar? jo ho vaig veure molt complicat i que demanava temps i olles. Admiro el teu coratge fent experiments!
Sembla que els colors costa bastant de que pugin eh?
La Iris també fa groc amb flors, el groc és un color molt bonic però no és facil de que quedi fort i no sigui verdós... els verds també et queden molr bé, je je. Guardo la teva troca com un tresor (de moment). Fins aviat! bona setmana!