dijous, 20 de maig del 2010

Període vermell

El vermell amb els tints naturals encara no l'he aconseguit, però si l'any passat tot el que provava em donava algun to de groc, enguany tot em dóna tons ataronjats o rosats, dés de la cotxinilla, fins l'eucaliptus passants per la rubia, les pells d'avocats i una planta que no sé com es diu.

Com que hi ha molts de bocinets i el color del fons és molt semblant al de la llana no es veu massa bé. Tenim d'esquerra a dreta:
planta incògnita amb alum, ct i ferro
pinyols d'avocat amb alum i ct
planta incògnita amb alum i ct
pells d'avocat amb alum, ct i ferro
pinyols d'avocat amb alum, ct i ferro
Amb aquesta fibra filaré una altra troca amb un cap d'un color i l'altre variat, o dues. No us sembla que els colors combinen bé? Potser hi mesclaré algun bocí de groc que tinc per aquí també.

La troca està tenyida amb planta incògnita (parts marró ataronjat), pinyols d'avocat (rosa) i pells d'avocat (rosa més intens). És filada a mà, 100g, 640m,2 caps, 70% llana, 30% nylon, jo volia que fos per calcetins, però ella va voler ser lace.

El color del bany de planta desconeguda era bastant vermell (no te n'has de fiar del color dels banys), algú té una idea de què pot ser? Jo pensava que era gualda, però la gualda és una font tradicional de groc, no pot donar aquest color.
L'avocat...que guay. En vaig sentir a parlar fa tamps al Ravelry, i he estat recolectant totes les pells i pinyols que he pogut dés de llavors. Els pinyols els vaig tallar petits i els vaig deixar una setmana amb aigua i amonic. Després de bullir-los els vaig tornar a deixar amb aigua i amoniac nous, espero poder-los reutilitzar més endavant. Les pells les vaig deixar en remull una nit i les vaig bullir. Val a dir que el color que van donar les pells és molt més intens i bonic que el dels pinyols, i va donar menys feina, però em dóna la sensació que serà fugitiu.

Cotó tenyit amb pells d'avocat, sense mordents (a veure quant aguanta).

3 comentaris:

albis ha dit...

M'agrada tant el que fas amb els tints naturals... la madeixa que volia ser lace és increïble! Preciosa!

Lanezi ha dit...

aprendo un montón sobre tintes naturales cada vez que vengo a visitarte. Gracias por compartirlo.

Lanezi ha dit...

vine a agradecer tu comentario, para mí es muy importante que hilanderas tan experimentadas como tú me digan que lo de las caidas del huso no solo me pasan a mí.

un beso