dimarts, 16 de novembre de 2010

La rosa (i els bolets)

Després d'unes (llargues) vacances d'estiu m'he tornat a posar a tenyir.

A l'estiu la majoria de les plantes es troben seques i no hi ha res que valgui la pena recollir, però amb la tardor arriben les plujes i amb la pluja la nova vida. La temporada boletaire ha portat inspiració i nous exemplars per provar.
La fibra de la foto següent la podria haver tenyit en qualsevol moment perquè vaig fer servir un bany de cotxinilla que evidentment no vaig recollir jo mateixa.

A la darrera foto, la fibra de color beig més pàl·lid està tenyida amb Pimpinella morada (probablement) i la més fosca amb esclatassangs. Esperava un color meś interessant del primer bolet, lila potser? Què hi farem. Abans que ningú digui res, vull aclarir que els esclatassangs no els vaig collir per tenyir, per fer el bany només vaig fer servir els peus i les parts corcades, els bolets ens els vam menjar (i que bons que van ser).

Tot mordentat amb alum i cremor tàrtar.

5 comentaris:

Nutsue ha dit...

M'he posat a riure amb l'aclariment sobre els esclatassangs perquè precisament m'estava plantejant això!!! anava pensant com són de bons...però tot sigui per una bona causa!

Mar Joaquín ha dit...

Tornant al món del tenyit!!!
Molt macos els colors

albis ha dit...

Com m'agraden, com m'agraden les fibres que tenyeies!

greta ha dit...

que bonito es el tono rosa y eso que no es mi color preferido pero este es ummmmmmm precioso

Anònim ha dit...

Genial Mercè!
Ara que... si jo agafo els esclatassangs i els faig servir per tenyir.. a cada em maten!
;-)