dimecres, 9 d’abril del 2008

Teniynt, filant, fent calça

Açò és bàsicament el que faig. A veure, cronològicament, he fet:
-Armilla de la llana verda que vaig filar.
Sí armilla, creia que en tindria prou per un jersei, però no. Eren 500 g i 500m ,més o menys, i em sembla que és la quantitat de llana comprada que solec necessitar, potser vaig fer el fil massa dens. De tota manera no em desagrada, sembla que és el meu destí haver-me de conformar quan porto les meves idees genilas a la realitat (en aquest post mateix n'hi haurà més d'açò), el filat no és encara del tot uniforme, però no queda malament, el color també m'agrada i el teixit té una elasticitat sorprenent, i és una mica enrevenat, però...resignació!

-L'unicorn!
Encara li falta la banya, i li haig de descosir les cames perquè, en fi, no sabia què significava hind, i tenia vessa de cercar-ho al diccionari...i clar, va acabar amb les potes de davant al darrera i a l'inrevés. El meu company de pis diu que serà el primer animal de peluix en demanar l'eutanàsia, patint com pateix per la seva lletjor i per l'artrosi dels genolls. He de confessar que jo tampoc m'hi he pogut conformar encara, però sé que l'arribaré a estimar.

-Experimentar amb els colorants alimentaris
Volia filar una llana que formés ratlles tota sola en teixir-la, vaig tallar 10 trossos iguals (això creia) de borralló, i en vaig tenyir 2 de cada color. La idea era filar-los seguint la sèrie següent: lila, verd, rosa, blau, morat, morat, blau, rosa, verd, lila; de manera que en torcir el fil des d'un sol cabdell, agafant el cap del començament i el del final, el tram de color lila del començament es superposes amb el seu igual del final i es respectés així la seqüència (amb una sola repetició de cada color, clar) de colors.


Evidentment ja sabia que la longitud de cada tram del mateix color no seria exactament igual, i ja comptava amb que tindria petits trams on es superposarien colors diferents, i pensava que això donaria continuïtat a la seqüència. La realitat ha estat que tinc llargs trams on hi ha superposats colors diferents i, intrecalades tímidament entre ells, petites longituds on es superposen els fils del mateix color. O vaig tallar els trossos de mida molt diferent o em vaig equivocar en la seqüència a l'hora de filar. Esteia pensat per fer un regal, suposo que li agradarà encara que no hagi sortit com jo esperava.Ha quedat ben festiu, no? A mi m'agrada, :).

-Jugar amb tints àcids(kemtex)
Sí, al final els vaig demanar. Com que no havia quedat del tot convençuda amb l'experiment anterior, l'havia de repetir, he tallat els trossos iguals, amb un error de milímetres, i els he tenyit, ara s'estan assecant, a veure com queda aquesta vegada.

Per tenyir-los m'he armat de paciència i he seguit les instruccions de na Marah, la veritat és que ha quedat molt més suau, no s'ha feltrat ni una mica, gràcies!
He editat per canviar l'enllaç del tutorial i per afegir el del patró de l'unicorn

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mercé, la madeja es preciosa, los colores son casi apetitosas :-)
Y el unicornio es graciosísimo.

Piruleta ha dit...

Pues a mi la madeja me parece fantástica. Que envidia me das, estoy pensando en auto regalarme un kit de hilado....

Unknown ha dit...

Muy bonita la madeja, y el unicornio me encanta,un beso.

Mercè ha dit...

Gracias a las tres por los cumplidos, piruleta, animate!Los kits seguro que están muy bien, y si no los husos son muy fáciles de hacer en casa.

Marah ha dit...

Me gusta mucho cómo te quedó :D
A ver si aprendo un día de estos...

Y NECESITO un unicornio como el tuyo!! xD

Por cierto, ya colgué el tutorial en mi blog...