dissabte, 11 d’octubre del 2008

La seda està llesta

I és blava una altra vegada. Blau verdós realment


3 caps (navajo ply, moolt més senzill de fer des que tinc la filosa), 102g, 450(!)m. Els plans que tinc per ella són molt clars:els interlocking leaves de knitty, tan llargs com doni de si el cabdell. La veritat és que he tingut un petit problema en tòrcer aquesta llana, causat només per la meva estupidesa i/o falta de concentració, i és que no em vaig fixar que la llana que havía filat amb el fus, l'havia filada en la direcció contraria a com havia filat la de la filosa, però com que les vaig tòrcer seguides, les vaig tòrcer totes dues en la mateixa direcció, (perquè la llana quedi ben equilibrada és necesàri tòrcer-la en el sentit contrari a aquell en què ha estat filada) així que ara tinc una quarta part del cabdell on els fils tenen tendències separatistes (perquè el navajo ply no seré jo la que gosi intenrar desfer-lo), bé, el que està clar és que del calcetí no fugiran un cop teixit, així que ens aguantarem.
I així és com va quedar en tenyir-la la llana gruixuda que vaig ensenyar al post anterior:

100g, 68m.

6 comentaris:

Prunila ha dit...

preciosa aquesta blava, l'altre és més com "de muntanya" je je je

Piruleta ha dit...

Preciosa Mercè!!
Me encanta como te ha quedado la seda azul. Yo creo que voy a intentar el navajo ply con el huso y una lana gris que tengo en casa. Ya te contaré.

Nutsue ha dit...

Noia! jo no sé si és la filosa o ets tu, però cada post que penges la llana és més maca!!! Felicitas. Les dues són increibles.

Penélope ha dit...

Una amiga catalana me ha traducido tus dos últimas entradas. Otras veces entiendo bastante bien pero esta... (puf!)¡me ha costado!¡con lo interesante que está! (Pero me gusta. Estoy aprendiendo un montón de palabras nuevas)
Te recomiendo que salgas a pasear descalza por el monte por eso de las descargas ionicas. Ahora que... si sales con el uso y la rueca escocesa esa, tal que estos días de luna llena, igual das un susto a alguien! :D

tannina ha dit...

Hi Merce,
the blue handspun is great. Will be very nice socks.

Anònim ha dit...

LLevo unos días leyendo las dos últimas entradas y ánda que me cuesta entenderlo todo :-S Me da rabia, durante el año que vivía en Alicante aprendí (escuchar sólo, no hablar) bastante de valenciano y Catalán. Pero hace ya 12 años (hostras!) y se me ha olvidado todo.
Las fotos sí que entiendo, y se ve todo muy bonito, y qué finito hilas :-O
Cuántas catalanas sois que hilais?