dilluns, 26 de maig del 2008

Navajo ply

És la tècnica per tòrcer llana de 3 caps des d'un sol cabdell. Es fa una baga i es passa un tram del fil per dins, però sense tancar-la, d'aquesta manera tens 3 caps per tòrcer junts. Cada poc has de fer un nus nou. Un vídeo aquí.
Després de provar-la(aquesta és la segona vegada només)crec que ha de funcionar molt millor amb una filosa, per fer anar el fus necessites les dues mans, i per fer els nussos en necessites una altra, així que si només en tens dues l'has d'aturar cada vegada que fas una baga nova, almenys si tens poca pràctica, i és molt enredós, l'avantatge és que el fil queda molt professional, molt arrodonit i llis, recupera la suavitat del single que es perd en tòrcer-lo com a 2 caps.

Son 128 g, 240 m, 13 wpi. Sí, vaig tardar bastant en tenir-la llesta, i era tot el que em quedava...! Haig de fer una nova comanda.
Aquesta llaneta l'he tenyida perquè faci ratlles en teixir-la, seran 4 ratlles de 4 colors diferents, blau, verd, rosa i lila. Es fa enrotllant unes quantes vegades (13 en aquest cas) la llana en algun lloc, un tros de cartró llarg, per expemple, després en una altre, un altre, un altre, el primer, el segon...fins que tens tota la llana separada en 4 troques, o les que vulguis, després les tenyeixes per separat:

2 comentaris:

Nutsue ha dit...

Quina tècnica més xula!!! no ho he acabat d'entendre bé com ho fa però el resultat és fantastic!!!!

Mercè ha dit...

És una mica complicat, crec que no s'entén bé fins que no s'intenta. Bàsicament és qüestió de fer passar la llana per dins la baga una i una altra vegada.