divendres, 17 d’abril del 2009

Fem-ho emprar

Com diuen els meus germans. Són bessons i els va costar bastant aprendre a parlar , com ho feien els altres, però tots dos parlaven igual i feien servir les seves pròpies expresions, jo crec que no és que els costés aprender'n, sinó que com que aprenien un de l'altre i cap dels 2 ho deia bé ho van aprendre a la seva manera i prou.
He fet servir o (emprat)part de la llana tenyida amb eucaliptus i part de la tenyida amb esbarzer per fer-me una cartereta periòdica amb papallona d'ales inferiors mal definides, les hauré de refinar.


També he tenyit un parell de tops de llana (merino i alpaca)

aquest cop amb tints àcids. No és cert que els colors siguin més predictibles, perquè a vegades el color quan és moll és bastant diferent de quan és eixut, però sí que són més variats que amb els tints naturals.
I per acabar, algú sap què és això? Per davant

i per darrera:

Jo crec que és Phellinus torulosus, és part d'una colònia que hi havia enganxada a un piló de pi. N'he posat un trosset dins aigua i amoniac i el líquid ha quedat groc ataronjat, crec que l'intentaré emprar per tenyir, encara que doni groc...

5 comentaris:

Nutsue ha dit...

Ohhhh, com t'ho fas per que et quedin els colors tan bonics? jo he estat fent experiments i no s'acosten als teus ni de broma!

Anònim ha dit...

Esos hongos se clasifican entre los afiloforale por su forma...Si estaba sobre un pino podría ser una Fomitopsis pinicola... Se empleaba para preparar yesca. ¡Prueba! Con un poco de suerte te sale amarillo... o amarillo. También entra dentro de lo probable que dé amarillo. (grrrr.)
Fijate que, antes de pasarte por el traductor, pensé que "germans" eran "alemanes". Vi la mariposa (muy bonita por cierto) y ya me imaginaba que iba a ser una especie de estandarte medieval... "Mariposa rampante de laurel sobre campo gualda de zarzas" o algo así... :D. Bueno, ¡está muy bien! ¡A juego con el unicornio!

Anònim ha dit...

Has hecho un encadenado de ideas de guarradillas y cochinilla-cochinaditas. Además la foto del swapetín entrando de contacto con el tinte púpura era digno de un anuncio de tampones (ya lo había pensado,ya)XD He editado otra vez el post de ayer.
La parte mala de las copas menstruales es que te obliga a bajar el ritmo unos días(asegurarte de que vas a moverte en lugares limpios con posibilidad para lavarte y demás),pero es evidente que tiene otras ventajas. Combinar métodos parece lo más sensato.
Insisto. Será porque conozco la historia de la lana de la mariposa pero me parece que tiene un puntazo medieval precioso! y no creo que tengas que refinar las alas. :)

issa ha dit...

Jo tambè tenía un germà que parlava molt extrany i nomès l'entenía jo i l'havia de traduïr a tothom.... ara ja parla be, sort!

Estic començant a plantejar-me tot això del tema tenyits... però sembla molt complicat, pot ser? encara que això de treure colors de diferents elements de la natura m'atreu molt (em recorda El perfum ).

El comentari de sobre meu està on correspon o era per Penèlope?

Bona setmana!

Piruleta ha dit...

Me encantan las madejas que has teñido, que colores tan chulos. Te has reconciliado con la alpaca?
Que hongo más curioso! Espero ver que color consigues con él.