dissabte, 8 d’agost del 2009

Com a nata


El taronja és un líquen, el pruna és anchusa tinctoria i el gris-blau-verd(no, NO és blanc) és xanthoria parietina, el darrer intent fins ara, és que sembla inútil intentar conservar el rosa, no pot veure gens de sol si no es torna d'aquest color. El que serà el darrer intent definitiu si no baraten les coses(aquest cop la tinció es farà dins una capsa pintada de negre) el tinc fermentant, no en volia fer cap més pot, però van pintar una casa de la plaça i abans de fer-ho la van pelar, de calç vella i de líquen que havia decidit establir-s'hi, quan el vaig veure tirat en terra no vaig tenir cor per deixar-lo allà.

És que aquest bitxo creix per tot, no m'extranya que funcioni tant malament (llei de Murphy).
I mireu que acabo de desclavar del matalàs:

Aeolian shawl, amb llana filada a mà i tenyida amb fulles d'arboç. Fa 4 mesos que el tinc acabat, però em vaig acabar el fil just abans de la darrera passada, vaig escolir un fil blanc pensant que ja ho tenyiria, però ha estat més difícil del que em pensava (ai, si l'hagués tenyit abans de teixir...!Però no vaig voler esperar que s'eixugués per acabar el xal, ejem), em vaig carregar el color de l'arboç per el camí i tot. Al final l'he deixat així, ni de lluny perfecte, però jo sóc molt conformista. I tindria fàcil solució, desfer la darrera passada, que a més em va quedar malament, el tancament massa fluix, però...

3 comentaris:

Nutsue ha dit...

Doncs a mi m'agrada aquest efecte més claret a les puntes. Aquest patró sempre he pensat que la punta final fa forma de fulla. El teu xal és una fulla d'arbre a la tardor, quan ha caigut al terra. I les fulles d'arbre tampoc tenen un color homogeni, veritat? En conclusió que ha quedat molt xulo!

PS: gràcies pels consells del filat!

Anònim ha dit...

A mi me recuerda más las formas de los liquenes que a las hojas de los árboles... pero también me parece chulísimo. ¡No sé como has estado cuatro meses sin enseñarlo!

¡Normal que adoptaras a un liquen!Lo que no sé es como no te adoptan a tí los enanitos del bosque!

Sunsun ha dit...

Doncs tambe crec que t'ha quedat molt maco!
Fulles d'arboç? Collides quan? Quina quantitat? ;-) M'estic començant a mirar els arbres i les plantes que tinc al voltant amb altres ulls desde que et llegeixo!