dimarts, 9 de març del 2010

Projecte de filat i tints naturals

La fibra és 70% llana, 30% nylon. Tot mordentat amb alum i cremor tàrtar.

Groc: 50g, tenyit amb porrassa (fulles verdes).
Groc súper suau: 15g, tenyit amb flor d'avellana.
Rosa brut: 25g, tenyit amb escorça d'eucaliptus, aquest cop sí que ha funcionat ;). Es veu que se l'havia de mordentar primer. També pot ser que el fet que la llana sigui superwash tingui alguna cosa a veure amb la diferencia respecte el darrer color que vaig obtenir de l'escorça.
Lila grisós: 10g, tenyit amb escorça d'eucaliptus i modificat amb unes gotes d'aigua de ferro. (Els dos darrers colors m'encanten, ja n'estic tenyint més).
La meva intenció és filar-ho de la manera següent: els 50g (menys una mica) de color groc per una banda, i els 50 de colors per una altra, fent un single de color groc homogeni i un de ratlles per tòrcer-los tots dos junts (com en la llana katia olé duo) i crear un fil amb variacions que confereixin al teixit certa homogeneïtat. A veure què surt.

6 comentaris:

rosalia ha dit...

Caram, em sembla que n'aprendré a fer tints naturals, mai ho he fet. M'interessen, es especial els tints naturals.
Ja t'aniré seguint.

Sunsun ha dit...

El lila grisòs i el rosat d'eucaliptus m'encanten!!!
A veure quan trobo un moment per "segrestar" la cuina.. i posar-me a fer proves!

Crec que la filaura quedarà molt maca!

issa ha dit...

jo tambè sóc més del lila que de la resta (que també m'agraden).
Em passa com Rosalía, que em fas venir ganas de apendre a fer tints, però crec que és molta feina y es necessita molt d'espai, oi?

Mar Joaquín ha dit...

Els colors maquíssims, jo tinc un mono de tenyir amb plantes!!! De fet tinc mono també de filar i altres coses, però últimament no tinc gaire temps de res (swapetines per arribar a temps)

Piruleta ha dit...

Los colores son estupendos.
Estoy dseand ver como queda la madeja.

Nutsue ha dit...

No coneixo aquesta qualitat de Katia, però pel que expliques, la teva llana per a mitjons ha de quedar maquíssima. Els colors suaus combinaran a la perfecció!