dimarts, 11 de març del 2008

Entramados i filat

Bé, bé... després d'acabar el calcetí per la swapetina(encara no he començat el segon) em vaig posar immediatament a fer els entramados amb la llana que vaig tenyir, tenia unes ganes de veure com quedava! El resultat no em desagrada, la veritat, no és com jo l'havia somniat, però no està malament.

A part de les diferents tonalitats que dóna la llana dins una mateixa passada, el color es va degradant de la punta a la cama, crec que s'observa a la foto, la cama està feta amb la part interna de la bolla, la que no va rebre tant de colorant, i el peu amb la part externa. Del calcetí l'únic que em sap greu és que vaig acabar-lo abans d'arribar a la part més vermella de la llana, m'hauria agradat tenir el peu més gran. Una de les avantatges de començar els calcetins per la punta és que, si tens dues bolles per fer 2 calcetins, pots anar fent cadascun fins que se t'acaba la bolla, així no et queden sobres, i en llanes com aquesta, pots veure tots els matisos que et poden donar. De les tonalitats que es veuen n'hi ha una de molt groguenca; el tang no conté només un colorant que doni fúcsia, que crec que és el color que vol tenir el líquid, sinó diversos que tots junts li donen el color final, entre ells hi ha l'E-110 i l'E-102, que donen groc, potser cadascun dels colorants ha actuat sobre la llana independentment. No ho sé. L'altre dia vaig comprar colorant alimentari (caríssim el vaig trobar) de color verd, que està fet amb E-102,que dóna groc, i E-131, que dóna blau, creieu que si tenyeixo la llana amb aquest colorant poden quedar zones on només es vegi blau i zones on només es vegi groc? És que ara mateix de llana pura i blanca només tinc la que estic filant de craftynotions i no la vull gastar en fer proves. La voleu veure?

4 comentaris:

...triz ha dit...

gústame moito como che quedou o calcetín, noraboa... tiña curiosidade polo tipo e pola cor da la que empregaches pero xa descubrín o teu segredo..., acabas de me dar a mellor das ideas... xa sei qué la vou empregar para facer os meus entramados, só falta escoller a cor, e atopar onde mercar o tang, jeje!!... gracias

...triz ha dit...

non atopei tang :( na fin vounos facer con outra la...

Mercè ha dit...

lo siento, el tang suele ser fácil de encontrar en los supermercados, la pena es que solo tienes naranja, limón y tropical, lo que limita un poco la creatividad.

...triz ha dit...

bueno, seguirei buscando... a ver se teño sorte, seguro que cando menos o espere estará esperando por min no estante dalgunha tenda ;)