dilluns, 19 de gener del 2009

Alpaca: tota una altra història

Un altre intent de filar alpaca

aquest cop amb la filosa, i crec que té molt millor aspecte, per no parlar del tacte, ara sí que ha quedat suau i flonja.

Suposo que el canvi es troba en que li he donat menys torsió als singles, i això ha estat possible perquè els vaig fer bastant més gruixuts que els anteriors; com més gruixut és el single menys torsió necessita per ser prou fort i no desfer-se. Per precaució, però, els vaig filar amb la configuració de fil prim per reduïr al máxim la força de tracció que la bobina exerceix sobre el fil. I val a dir que continua essent igual de difícil separar les fibres de manera uniforme, tòrcer els singles sembla que els ha millorat una mica, però té importants variacions en la gruixa.

Són 32g, 35m, per les bufandes viatgeres.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que tiene buena pinta, maja.
Mucho más esponjosa.

Estoy intentando una nueva tintura con los líquenes. Voy a aumentar la concentración y además he echado un rulo de hilo de la luz a la cazuela. (Por eso de usar cacharros de cobre y evitarmordientes tóxicos). La idea la he sacado de la mujer del bar de abajo de mi casa. Ella es gallega y prepara un pulpo de muerte. Me contó que como no tenía aquí cacharros de cobre se las apañaba con este truco. Creo que va a quedar más verdoso. :D

Anònim ha dit...

Está muy bonito el hilo, aunque a mí me parecía muy bien la anterior también.
Yo también estoy haciendo otro intento con el alpaca, tratando de hilarlo fino, y parece que queda mejor. Pero es una fibra muy resbaladizo.

Nutsue ha dit...

Doncs té molt bona pinta! La bufanda a la que li toqui serà molt afortunada!

Prunila ha dit...

Hola Mercè, na Silvi del Rav. vol aprendre a filar, no vas per Mallorca casualment??? ;-)

Prunila ha dit...

lo dels liquens és molt interessant...
El fil molt bonic :)