dilluns, 12 de gener del 2009

La cacera dels bolets

Hi hauria més coses a explicar si no hi hagués anat a final de temporada, quan la majoria estaven podrits, ja. Una passejada pel bosc sempre és agradable, però clar, quan hi vas amb un objectiu concret i no l'acompleixes et quedes amb aquell regust de fracàs. De tota manera, la collita va ser escassa, però va ser. Això és el que em vaig emportar:

d'aquests un munt, crec que són algun tipus de phellodon, phellodon niger, segurament. També en vaig trobar uns d'iguals, però de color marró, que no sé si deuen ser una alra raça (és el que suposo, perquè en vaig trobar de totes les mides) o un altre estadi dels mateixos. Pel color tan intens que tenen m'he fet il·lusions que serviran per tenyir, però vés cerca-ho.

aquest no vaig ser capaç d'identificar-lo, pluteus cervinus? N'hi havia molt poc, i no sé si servirà per res.

Tampoc sé el nom d'aquest, alguna lepiota?
I vaig agafar una mica de picaronell, també, perquè en un lloc vaig llegir que alguns bolets blancs dónen colors sorprendentment intensos, potser aquest no és el cas, però per blanc no serà que es perdi.
Els havia s'assecar primer, i amb la humitat que hi ha hagut, han anat més pel camí de podrir-se, a més que s'han quedat reduïts a la meitat. Crec que aviat els podré fer servir.
Vaig tenyir una mica d'alpaca que vaig filar amb el fus amb els 2 tipus de liquens que tenia, però d'això ja en parlarem.
Per acabar un enllaç a una página sobre bolets de les illes balears molt interessant.

2 comentaris:

Nutsue ha dit...

A veure si hi ha sort amb el tiny! Per cert, acabo de descobrir la teva botiga etsy i és preciosa!

Anònim ha dit...

La tercera tiene pinta de ser una galamperna (Macrolepiota procera), que es comestible y muy rica. No sé si pinturera. Pero si sólo si tiene un anillito en el píe. Porque si no lo tiene, puede ser una M. Racodes (esta tiene carne encarnada)
La segunda es difícil porque hay muchas muy parecidas. Depende de en qué tipo de bosque la encontraras, qué tierra... Si huele a ajo puede ser una Marasmius Scorodonius (skrodon=ajo en griego) :)