divendres, 10 de juliol del 2009

Origens 2.0 I

Dés d'Extremadura ha arribat a través de les molt amables mans de la meva companya de pis i del seu oncle la llaneta de 3 ovelles merines

aquestes no he tingut el plaer de conèixer-les, però sí de tocar i cardar la seva llana, sí, fins i tot cardar ha estat un plaer (aquesta frase m'ha quedat una mica extranya, ho sé...), n'he cardat 30g en 15 minuts, per cardar els 60g de l'entrada d'ahir vaig necessitar 3 dies. Entenc que ningú vulgui la llana menroquina, havent-hi aquestes meravelles. Almenys per filar, per fer feltre podira anar la mar de bé.

Veieu la diferència? El pèl de les merines té una longitud de quasi 30 cm, el de les meves no arriba a 10, i això és només el que es veu.

I aquesta és una comparativa dels 2 cardons, heu d'admetre que en una cosa almenys guanyen les menorquines, la blancor de la seva llana no té rival.
De nou aquest video no l'he fet jo, però és on he après la diferència entre cardar i pentinar, i com es fan els rovings que estic acostumada a fer servir per filar, molt interessant:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

hola reina...he tingut el plaer de fer una volta per el teu bloc!!i saps quê?m'ha fet ganes aprendre a fer punt i tot!!!pero jo soc un poc "manazas"i masa nirviosa per fer aquestes coses!!
En relitat m'estic replantetjant fes-me un bloc d'aquets per poder penjar jo també les cosetes que faig amb els pinyosl d'olives...XDDDD pero de moment nomes m'ho estic pensant!!qui sap pot ser apareix per la red algu que faci coses amb els piñols d'oliva tambe!!jejeje (no se jo)
bueno aniré pasant per aqui, pq m'he divertit molt descubrint els teus descubriment...

UN BESO GROSSSSSS!!!

Anònim ha dit...

m'acab de fer bloc...XDDDD

BESO

Anònim ha dit...

yo estoy en las mismas que tú. Tengo 5 kilos de lana y en ellas estoy experimentando el proceso para conseguir unos buenos rolags.
Gracias a tu blog he descubierto algo que ya sospechaba, que la lana de los ovejeros de mi región (ovejas para leche y carne)no es de buena calidad para hilar porque es muy corta y mal cuidada.
Te ha quedado muy bien, si vieras cómo me ha salido a mi :( a ver si pronto alcanzo tu nivel.

Anònim ha dit...

Salud Mercè!
Quise dejarte ayer un comentario pero estaba tan dormida que fallé a la primera y no tuve fuerzas para repetirlo... Es lo que tiene contar ovejas... Te quedas sopa a la menor.
Me gustan un montón las entradas que estás publicando, maja. Mientras lavo la lana no puedo dejar de pensar lo acertado que es el título...Orígenes. ¡Si! ¡Da que pensar! Yo desde luego nunca miraré un ovillo con los mismos ojos.

Nutsue ha dit...

Ah, la feinada que t'espera amb tota aquesta llana. Després de netejar i cardar, toca tenyir? i després filar? Ja ens aniràs ensenyant! Per cert, quant més posts llegeixo, més ganes m'agafen d'aconseguir una ovella! però m'han dit que he arribat massa tard perquè ja les van esquilar a mitjans juny...seguriré meditant sobre el tema i buscant!